Безплатни електрически автомобили ще возят туристи в центъра на Загреб от 15 юни

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

От 15 юни жителите на Загреб и туристите ще могат да се возят безплатно на малки електрически превозни средства в рамките на градски пилотен проект, насочен към въвеждане на екологичен безплатен обществен транспорт в пешеходната зона на Загреб, съобщиха днес от градската администрация, предаде Хина.

Електрическите автомобили, наречени Фулир - на името на един от главните герои във филма на Крешимир Голик от 1970 г. "Който пее, зло не мисли", са предназначени предимно за възрастни хора и хора с увреждания, но ще бъдат достъпни и за други жители, както и за туристи, каза кметът на Загреб Томислав Томашевич.

"Фулир е повече от транспортна услуга. Това е стъпка към по-устойчив, по-достъпен и по-гостоприемен Загреб, който ще улесни ежедневието на мнозина и ще подобри качеството на живот в центъра на Загреб", заяви кметът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини