Качиха олимпийските кръгове на Айфеловата кула в Париж

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Символът на олипмийските игри - олимпийските кръгове, бяха поставени на емблематичната Айфелова кула в Париж. Кръговете тежат общо 30 тона и са най-големите такива, поставени във френската столица.

Олимпийските кръгове са в обичайните цветовете зелен, черен, червен, жълт и син и са били поставени на 70 метра височина, между първия и втория етаж на кулата.

Олимпийските кръгове са обърнати към река Сена и площад "Трокадеро", където ще приключи церемонията по откриването на Игрите на 26 юли. Гигантските кръгове са били тествани в продължение на осем месеца, като те са с широчина 29 метра, 15 метра височина и 9 метра диаметър. Те са по-големи от тези, които бяха поставени на "Тауър Бридж" в Лондон през 2012, но и по-малки от тези, поставени в Токио през 2021.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини