Арестуваха бракониер, отстрелял млад благороден елен

Снимка илюстративна, източник ЮЗДП
Снимка илюстративна, източник ЮЗДП

Нарушител беше задържан след бракониерски лов, извършен на територията на ТП „ДГС Тетевен“.

На 6 юни в 11:30 часа след подаден сигнал, горските служители установили в ливада в местността в землището на с. Рибарица, община Тетевен, животински остатъци (глава, кожа, торс) от отстрелян млад мъжки благороден елен, около 3 – 4-годишен.

По оставените следи е установено, че животното е отстреляно в рамките на четири – пет часа преди това.

След предприети незабавни и адекватни съвместни действия със служители на РУ на МВР Тетевен и ТП „ДГС Тетевен“ към ЮЗДП - Благоевград, е проверен адрес на частно лице, намиращ се в близост до установеното нарушение. На място е констатирано наличието на прясно обезкостено месо и незаконно притежавано гладкоцевно ловно оръжие.

Бракониерът е задържан, като е образувано и досъдебно производство. Разследването по случая продължава.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини