На сцената в град Петрич изгряват музикални звезди, галаконцертът на лауреатите е утре

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Петрич посрещна участници от цялата страна за тридневния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Изгряват звезди“. Тази година е 22-ото издание на изпълнителския конкурс. Десетки талантливи изпълнители от страната заявиха участие и пристигнаха в Петрич, за да излязат на сцената на градски площад „Евтим Евтимов“.
Два са конкурсните дни - вчера и днес, в третия ден – 8 юни, от 20:00 часа е галаконцертът на лауреатите.
 
Четиричленно жури има задачата да оценява участниците в двете възрастови групи. Председател е композиторът Хайгашод Агасян. На неговите песни бе посветена и първата концертна вечер под надслов „С песните на Хайгашод Агасян“. Членове на журито са: композиторът от Петрич Светослав Лобошки и вокалните педагози Етиен леви и Искра Милкова – двамата са част от формата „Гласът на България“.
 
Трибуната на конкурса в Петрич се превръща в началото на пътя за успехите на много изпълнители през изминалите 22 години.

Днес в 10:00 часа на сцената на градския площад започва състезателната част във втора възрастова група. Вечерта от 20:00 часа е концертът под надслов „С песните на Валентин Пензов“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини