Децата на ФК Калабак - Самуилово станаха първи на турнир в Гърция само с победи и над 30 вкарани гола

Децата на ФК Калабак - Самуилово станаха първи на турнир в Гърция само с победи и над 30 вкарани гола

Децата от школата на Футболен клуб "Калабак" от село Самуилово направиха фурор с представянето си на силния международен турнир в съседна Гърция. те бяха единствените представители на България в надпреварата "Stymonikos Bay", която се проведе от 31 май до 2 юни, в нея участваха над 50 отбора от цяла Северна Гърция.

"Много силно представяне на отбора на момчетата, родени 2011/2012 година. Те завоюваха четири безапелационни победи и вкараха над 30 гола. И съвсем заслужено стъпиха на първото място", сподели треньорът детско-юношеската школа Младен Малечканов.

Всички зрители останали очаровани от таланта на нашите момчета, който играха на турнира в гръцкия курорт Ставрос. Миналата година младите футболисти на "Калабак" допуснаха само една загуба, но отново бяха първи. Сега демонстрираха още по-качествен футбол на зеления терен. Имаше технични изпълнения, тактическа дисциплина, нашите играчи изпъкнаха и със силна психика в някои по-заплетени ситуации на игрището.

Децата, родени през 2015 и 2016 г., също се представиха достойно, за тях това бе първо участие на толкова силен международен турнир.

Петричкото село Самуилово има една от най-качествените бази за подготовка в целия регион. Селището разполага с отличен терен, притежава модерни съблекални. Стадионът се поддържа в отлично състояние и често се ползва за подготовка и от елитни родни отбори. За развитието на таланта на децата пък се ползва опитът на столични елитни клубове. Тази есен ще се проведе футболен турнир и в Самуилово, на който ще бъдат поканени отбори от Гърция и Северна Македония.

"Заедно ще продължим да надграждаме и вярвам, че пред нас ще има още много успехи. Най-хубавото предстои", категоричен е кметът Кирил Стоянов, който е инициатор на създаването на детско-юношеската школа на ФК "Калабак".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини