Христо Бисеров се връща в ДПС, след като го оправдаха в съда

Христо Бисеров, снимка: OFF NEWS.bg
Христо Бисеров, снимка: OFF NEWS.bg

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ публикува позиция на партията, в която се казва, че тя отново ще приеме като член Христо Бисеров, след като бе оправдан по обвинения за неплатени данъци за приблизително 26 000 лева; нарушаване на валутния закон и недеклариране на сделки; неотчетени пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Ето и пълното съобщение на Карадайъ:

По повод решение на Върховния касационен съд от 20 декември 2016 г., с което окончателно беше потвърдена изцяло оправдателната присъда на нашия колега Христо Бисеров, приемайки с доверие акта на Българския съд, Движение за права и свободи и Парламентарната група на партията заявяваме следното:

Преди три години заехме позиция, с която целяхме да спомогнем казусът да се решава единствено в рамките на съдебната система и в полето на правото. В тази посока положителна роля изигра и оттеглянето на колегата от заеманите от него политически позиции.

И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава. Намирането и съблюдаването на точната граница между партийната и политическата дейност от една страна и независимостта на съдебните органи от друга, е важен гарант за справедливо правораздаване на базата единствено и само на закона.

За съжаление това наше разбиране не беше споделено от всички. Определени политически и сродни на тях среди положиха завидни усилия да политизират казуса и да го превърнат в оръжие срещу партията ни. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители.

Не очакваме някой да се извини за изречените думи и за извършените действия. Надяваме се единствено да бъде оценено нашето последователно и принципно поведение.

Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини