Над 500 кукери и техни приятели откриха сезона на банкетите в община Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Високо бе вдигната летвата на кукерските празненства в община Симитли тази година. С над 500 приятели кукерите от „Първи  квартал, втора група“ в града даде старт на традиционните банкети. За пореден път всички пазители на традициите в кукерската група показаха колко са обединени и не само се представят отлично на фестивали, но и умеят да се веселят от сърце.
 
Много сурвакари, роднини и приятели се събраха, за да се забавляват заедно. Оркестър се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи, а на празничните трапези организаторите начело с Кристиян Качулски и Александър Балабанов се бяха погрижили да не липсва нищо. С много настроение и дълги хора кукерският банкет продължи до късните часове на нощта.

Кукерите от „Първи  квартал, втора група“ всяка година участва в красивия фестивал, който Община Симитли организира и печели множество призови награди и за цялостно участие, и за отделни атрактивни персонажи. На общинското кукерско дефиле групата представя красиви кукерски костюми, както и разнообразни персонажи. Неразделна част от групата е и танцовият състав, който всяка година е с нови последователи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини