Силен Григор Димитров, класира се за първи път сред най-добрите 8 на Ролан Гарос

Григор Димитров, снимка: Гонг.бг, архив
Григор Димитров, снимка: Гонг.бг, архив

Страхотно представяне във Франция на Григор Димитров. Нашата първа ракета победи световния номер 8 Хуберт Хуркач със 7:6(4), 6:4, 7:6(3) в осминафинален сблъсък от „Ролан Гарос”.

По този начин българският състезател се класира за четвъртфинал на Откритото пъпвенство на Франция за първи път в кариерата си. На крачка от полуфинала ще срещне победителя от срещата Корентен Муте или Яник Синер.

„Винаги съм искал да стигна до тази втора седмица в Париж, до четвъртфиналите. И най-накрая мога да кажа: „Направих го!”, заяви тенисистът ни след мача.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини