Приключения и забавления вдъхновиха стотици деца на 1 юни в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Весели и пъстър 1 юни в Благоевград. На различни локации в областния център имаше интересни и увлекателни занимания за децата на града. С голям интерес бе посрещнато отправеното от музея РК „Традиция" предизвикателство „По пътя на героите". Над 80 любознателни деца от различни възрасти научиха факти за славното дело на исторически личности, посветили живота си на свободата на Родината. Точно в 12:00 часа бе изтеглено и името на победителя в образователната игра - Емилия Дудаклиева, която спечели семейна екскурзия до Батак, Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир.

Детски смях и празнично настроение изпълниха и Градската градина, където актьори от Общински куклен театър и Музикално училище "Престо" забавляваха децата с приказки, игри и песни. Голяма шахматна дъска и къщичка, преобразена в своеобразна библиотека, предизвикаха вниманието на най-любознателните малчугани. 

В истинска атракция се превърна и празникът на пл. „Македония", където децата сбъднаха мечтата си, влизайки в ролята на пожарникари в униформи и се запознаха с оборудването на полицейските служители. 

Талантливи деца от Благоевград излязоха и изпълниха с музика и танци площадното пространство. Богатата програма бе подготвена от танцово училище „Арт енд денс", Музикално училище „Престо", Танцова формация „Астра", КХГ "Пирин", Денс студио "Дежа Ву" и Балетна школа "Релеве".

По повод първи юни въженият парк в Благоевград посрещна децата с вход свободен. В Деня на детето Регионална библиотека „Димитър Талев" изненада малчуганите с детско кино и безплатни читателски карти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини