Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ-СДС: В Мизия има потенциал да се открие работеща индустриална зона

Андрей Новаков
Андрей Новаков

„Ще продължа със същия хъс и сърце да работя за хората“, изрази своята категоричност евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков на срещи с жители от област Враца. Той бе придружен от кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Мариана Петкова и Стефан Плешоев.

Андрей Новаков посети територията на бившия комбинат за целулоза и хартия в Мизия, където кметът Валя Берчева уточни, че са налице реални стъпки към подготвянето на индустриална зона. „Предстои изготвянето на идеен проект за изграждане на индустриална зона и към момента е започната работа по почистване и подравняване на терена. Освен логистичен център, се предвижда и създаването на високотехнологично производство на роботи“, коментира Берчева и добави, че с изпълнението на инвестиционните намерения регионът ще привлече още повече квалифицирани кадри, безработицата ще се понижи, доходите ще се увеличат, а стандартът на живот ще се подобри.

Андрей Новаков изтъкна, че предстои реиндустриализация в цяла Европа и България трябва да се възползва в максимална степен от тези процеси, включително от финансиране през Плана за възстановяване и устойчивост.

„Козлодуй е важна част от енергийната сигурност на България“, бе категоричен Новаков пред жители на атомната столица на България. Те коментираха, че Новаков е единственият българин, участващ в последните години в преговорния екип на Европейския парламент за годишните бюджети на ЕС и благодарение на когото бюджетът за България бе удвоен, а в същото време неговата държава не може да се възползва от предоставените ползи. „Три години на вятъра, три години пропуснати ползи за хората“, споделят жители.

„Видяхме, че европейското финансиране не е даденост. Нищо на никого не се полага, без да положи усилия. Аз съм тук, за да говоря за посока. За това къде искам да бъде България и как мога да допринеса за това“, заключи кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков.

При посещението си в област Враца кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков проведе среща с кмета на Крушовица Ивалин Тодоров и жители на селото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини