Валежна сряда ни очаква, на юг ще има порои с гръмотевици

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Днес въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската низина и по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в масивите от Южна България - временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността временно ще се разкъса, но около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици; има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19°-22°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини