Танцьори от 7 държави играят на фолклорен фестивал в Благоевград за мир на Балканите

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Благоевград ще бъде домакин на Югозападния международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.
 
Два дни танцови състави от България, Мароко, Албания, Грузия, Сърбия, Северна Македония и Косово ще представят колорита и фолклорните традиции на своите държави. Ще бъде цветно, игриво и красиво на 31 май и 1 юни от 18:00 часа на площад „Македония“ в областния център на Пиринско.
 
Програмата ще започне в петък с дефиле на автентични народни носии, което ще тръгне от сградата на Съдебната палата и ще премине по централната пешеходна улица „Тодор Александров“, за да стигне до площад „Македония“.
 
Фестивалът се организира от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и партньорството на Община Благоевград и Община Дупница.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини