Димитър Урдев иска Община Благоевград да дава отчет всяка седмица за извършените разходи

Снимка: istok
Снимка: istok
Общинският съветник Димитър Урдев внесе днес искане до председателя на Общинския съвет - Радослав Тасков, което касае прозрачността при разходването на публични финанси и управлението на публични дружества. Той предлага и конкретен проект за решение от местния парламент, който да гарантира тази прозрачност при спазването на Закона за местното самоуправление и местната администрация.
 
Димитър Урдев предлага Общинският съвет да вземе решение, с което задължава кмета на Благоевград да осигури публичност на разходваните средства от общинския бюджет /вкл. всички второстепенни разпоредители със средства за местни дейности/, като публикува седмични отчети до края на всяка следващата седмица за предходната за извършените разходи на интернет страницата на Община Благоевград, считано от 01.07.2024 г.
 
Кметът също така да задължи управителите на общинските дружества да осигурят публичност на разходваните средства на съответните търговски дружества, като публикуват седмични отчети до края на всяка следваща седмица за предходната за извършените разходи на интернет страницата на Община Благоевград, считано от 01.07. 2024 г.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини