С балони, усмивки и рязане на лента откриха новата детска градина в Долно Дряново

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

Гърменското село Долно Дряново вече се радва на нова детска градина. Лентата на дългоочакваната придобивка бе прерязана от Феим Иса, кмет на община Гърмен.

Строежът на детска градина "Слънце" стана възможен след одобрен проект от Министерството на образованието и науката на стойност 1 763 187,12 лева. Заради инфлацията строително-монтажните работи малко се забавиха, но днес, две години след първата копка, детското заведение вече е завършено и може да посрещне малчуганите в Долно Дряново.

Преди много години децата в Долно Дряново са настанявани в различни къщи, защото тук никога не е имало забавачка. От над 10 години около 80 дечица обитават три стаи в местното Обединено училище „Христо Ботев”.

Новата детска градина се намира в двора на училището, а в нея ще могат да се обучават 100 деца в четири групи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини