Росен Желязков: Нашата цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Росен Желязков: Нашата цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

„За следващите 4 години доходите на българите ще стигнат 80% от европейските.“, това заяви водачът на листите за 1 МИР – Благоевград и за Европейски парламент Росен Желязков на събитие в благоевградското село Церово, на което присъствах областният координатор на ГЕРБ и кандидат за евродепутат Андрей Новаков и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Илиан Георгиев и Красимир Керезов. На срещата присъстваха и общинските ръководители на Благоевград и Банско  Атанас Камбитов и Александър Мацурев както и кметът на с. Церово Иван Саков.

Росен Желязков обясни, че при влизането на България в Европейския съюз доходите са били 40%, а сега са около 60-62% и допълни, че ГЕРБ са доказали, че могат да изпълняват поетите ангажименти.

„Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт. Знаем вашите проблеми, свързани с водопровода и канализацията, с възстановяването на читалището. Точно затова трябва средствата да достигат и до малките населени места. Сигурен съм, че ще следващото правителство с водеща сила ГЕРБ ще го направи.“, каза още Росен Желязков.

Той изтъкна, че ГЕРБ е партия, която иска нещата да се случват, а не да дават празни надежди.

„Преди няколко години дойдоха едни млади и учени момчета, наръсиха обещания на килограм. Но животът не само не се подобри, а застина. Ние сме единни и обединени, имаме обща цел – хората да живеят по-добре и да се възползват повече от възможностите, които дава Европейския съюз.“, завърши Росен Желязков

„Росен Желязков е водач за цялата страна за Европейския парламент. Той е човек, излъчван пет пъти от Благоевград за народен представител. За първи път нашата област имаше човек на най-високата позиция в държавата – председател на Народното събрание. През годините Росен Желязков е обиколил всички населени места от областта и знае проблемите, знае и как могат да бъдат решение“, това каза областният координатор на ГЕРБ и трети в листата за евродептуати Андрей Новаков.

Той допълни, че България е изгубила много възможности заради боричканията в правителството – загубени пари за осветление, за улици, за тръбопровод.

„Важно е да имаме и депутат от Благоевград, негова лична кауза ще бъде да работи за селата, а аз да помагам.“,  каза още Андрей Новаков.

„ Аз съм кандидатът на Благоевград. Проблемните в общианта са много. Важно е да има народен представител, който да изисква. Време е Благоевград да върне своя блясък. Ще дам всичко от себе си. Подкрепете не само мен, но и листатв за Европейски парламент. Важно е кого изпращаме там.“, с тези думи се обърна към жителите на с. Церово Илиан Георгиев.

Кметът на с. Церово Иван Саков призова на изборите да се гласува с номер 22 за ГЕРБ, за да може България да се развива.

„Добрият вариант за нас и нашите деца е ГЕРБ.“, каза още той.

„5 години нищо не се прави. Ние сме доказали, че можем да работим. Ще поема ангажимент през министерството да се ремонтира покрива на читалището.“, каза Атанас Камбитов

Той допълни, че е важно да има правителство и да се направи така, че селата от общината да могат да кандидатства по програми за развитие на селски райони.

След Церово Росен Желязков и кандидатите за народни представители посетиха емблематичните за успеха на управлението на ГЕРБ в община Разлог   - МБАЛ Разлог и модерния образователен център в сектор ”Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство.

“Построеното в Разлог, благодарение на политиките на ГЕРБ, е много и жизненоважно.”, това заяви днес в Разлог водачът на листите за европейски избори и народни представители от 1 МИР Росен Желязков.

Кандидатите за евродепутати и народни представители бяха се запознаха с модерната апаратура в отделението по образна диагностика, с високия клас рентген.

Д-р Тончев припомни, че благодарение на Красимир Герчев и съдействието на  Росен Желязков  в болницата се е открила една от първите лаборатории при КОВИД кризата, което е спасило много човешки животи.

Посещението продължи в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство където директора  Таня Динчева, сподели, че благодарение на съвместната работа с кмета на община Разлог Красимир Герчев  и реализираните проекти по европейски програми, училището е модерна образователна институция и създава устойчиви и полезни професии в сектор ´Земеделие.

По късно те посетиха гр. Хаджидимово.

„Всичко направено в Хаджидимово стана благодарение на ГЕРБ – училище, улици, падналия мост.“, това заяви кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев по време на среща с кандидатите за членове на Европейския парламент Росен Желязков и Андрей Новаков и кандидатите за народни представители Никола Джингаров, Красимир Керезов и Илиан Георгиев.  „Искам да знаете, че сега, в този парламент с председател Росен Желязков, се гласуваха 1,200 млрд. за общините. Във всяко малко населено място от общината се работи. Всичко това е благодарение на ГЕРБ. Затова е важно да гласуваме с номер 22 на предстоящите избори.“, каза още Терзиев.

На срещата с жители на общината присъстваха още общинските ръководители на ГЕРБ от областта – Александър Мацурев, Атанас Камбитов, Наташа Стоянова, Румен Арнаудов.

Любен Терзиев добави, че предстоящите избори са от изключителна важност за бъдещето на страната ни. 

“Залата е препълнена. По-добра социология от това няма. Благодаря ви искрено“, с тези думи се обърна към хората областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и трети в листата за евродепутати Андрей Новаков.

Той допълни, че Росен Желязков освен водач за 1 МИР Благоевград, е и водач и на европейската листа за цяла България.

„Не мога вече да си представя друг човек да води нашата листа. За първи път в историята депутат от Благоевград е председател на Народното събрание. В листата ни цари единство, приятелство, обединени сме“, каза още Андрей Новаков и продължи с представянето на кандидатите, които присъстваха на събитието.

 „Илиан Георгиев е директор на НОИ, отличаван като най-добър директор. Той е втори в листата. С нас е и адв. Красимир Керезов. А човекът, заради когото сме се събрали тук, е Никола Джингаров. Той е и кандидатът, зад когото се обединихте всички за този район. За първи път има кандидат от Гоце Делчев на толкова предна позиция в листата“, каза още Новаков. Той уточни че, ГЕРБ се борят за 5 мандата и има реален шанс това да се случи.

„Предстоящите избори са от изключителна важност. Това са шестите поред избори след 2021 г. И след всички се надяваме да има стабилно управление, което да решава проблемите на обществото. Хората се сблъскаха и с много кризи – финансови, мигрантски, ковид криза.  Бяха нужни три години, за да се осъзнае, че нищо хубаво не се случи в нашата страна след 2021 г. Помните обещанията за мостове и тунели. Всичко, което се изпълняваше по времето на управление на ГЕРБ прекъсна – всички проекти – национални и европейски. Нашата страна се оказа най-зле справящата се при усвояване на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Само 3% сме усвоили“, заяви Росен Желязков, водач на листата за европейски избори и за народни представители в 1 МИР. Той допълни, че всеки ден ще се чуват оправдания как ГЕРБ са виновни.

„ГЕРБ успя да се запази и да бъде по-сплотена, по-стабилна и зряла партия. ГЕРБ поема нелекия ангажимент отново да изведе страната от кризата. И това ще го направим без да се затяга коланът“, каза още Росен Желязков.

Той представи някои от приоритетите, които ГЕРБ ще следва през управленския мандат – образование, здравеопазване, икономика, сигурност, отбрана.

„Образованието и развитието на пазара на труда, придобиване на умения са изключително важни. Бяхме в Разлог, там на година се дипломират 40 деца, които влизат във високотехнологичния сектор на селското стопанство и земеделието. Пазарът на труда е нещо много важно. Нашият ангажимент е средното възнаграждение да достигне до 80% от това на европейците по паритет на покупателна способност. Друга важна тема е здравеопазването – силен скрининг и профилактика. Ще искаме здрави българи, а не излекувани българи. Няма как да се пропусне и развитието на икономиката. Задачата ни е да достигнем БВП 120 млрд. евро, което по наша оптимистична, но реалистична прогноза може да доведе по глава от населението да изпреварим Гърция в края на мандата“, каза още Росен Желязков.

Той допълни, че други приорите са отбрана, сигурност, спиране на нелегална миграция и не на последно място – върховенството на закона и съдебната реформа.

„Ние имаме ясна програма, не само реклама на една партия. По нея обществото дава оценка дали една партия се е справила. Поемаме ангажимента общините да бъдат основния дистрибутор за изграждане на инфраструктура. А държавата да се занимава с изграждане на индустриални зони, привличане на инвеститори. За район Благоевград привличането на инвестиции е изключително важно. С развиване на индустриални паркове и промени в законодателството ще започнем да привличаме качествени инвеститори.“, заяви зодачът на листата за евродепутати и на кандидатите за народни представители на ГЕРБ в Благоевградска област.

За европейския дневен ред Росен Желязков спомена, че най-важната тема е сигурността.

„Войната в Украйна да приключи възможно най-скоро при благоприятни условия за Европа”, каза той.

Други важни теми според него са миграцията и зелената сделка.

„България е кръстопът и има потенциал да опазва границите не само на нашата страна, но и на Съюза. Европа трябва да преразгледа политиката за зелената сделка, да я пренасочи към развитието на високотехнологична икономика, но не за сметка на работни места“, завърши Росен Желязков.

Кандидатът за народен представител от 1 МИР Красимир Керезов каза пред присъстващите, че до този момент не се е занимавал с политика, но не е могъл да откаже поканата на Андрей Новаков да се включи в листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота.

„ Аз съм на шестдесет години. За първи път се включвам в листа с кандидати за народни представители. До 45-годишна възраст бях футболен съдия. Не съм се ангажирал до момента в политическия живот. Това, че го правя сега, означава много за мен. Приех поканата на Андрей Новаков да бъда част от силния екип на ГЕРБ в 1 МИР Благоевград. Нека да преценим трезво какво ни дава ГЕРБ, какво е направил ГЕРБ и да видим ,че всичко, направено от ГЕРБ си струва и има бъдеще. Затова е важно на 9 юни да гласуваме с номер 22 в изборите за Народно събрание и Европейски парламент“, призова той.

Общинският ръководител на ГЕРБ-Благоевград Атанас Камбитов също заяви, че по време на управление на ГЕРБ резултатите за страната са видими.

„Създадохме много експерти и направихме много за държавата. Затова е важно и сега да имаме депутати, които да направят така, че да има стабилитет. За да може да управляваме с премиер Бойко Борисов. Имаме сериозно представителство в листата за Европейски парламент. Нужно е да ги подкрепим, за да има на кого да разчитаме в Брюксел при сформирането на политиките, които касаят нашата страна.“, обърна се към присъстващите Атанас Камбитов.

Кандидатът за депутат от Гоце Делчев Никола Джингаров заяви, че ще работи за решаване на проблемите на хората от региона.

„ С повечето от вас се познаваме. Цял живот съм живял в Гоце Делчев. Познавам детайлно проблемите на региона. Аз ще бъда мостът за решаване на тези проблеми. Не съм човек на думите, човек съм на делата. Благодаря на всеки един от вас за доверието“, завърши той.

По-рано през деня кандидатите за евродепутати Росен Желязков и Андрей Новаков, заедно с кандидатите за народни представители Илиан Георгиев и Красимир Керезов посетиха винарска изба „Логодаж“, където се запознаха с проблемите на сектора и обсъдиха предизвикателствата пред бранша.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини