Община Банско отново е в челната класация по прозрачност в България

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Банско зае второто място в рейтинга на активната прозрачност в България за 2024 година. Ежегодно оценяването се извършва от фондация „Програма достъп до информация" в нейното постоянно наблюдение на законодателството и практиките, свързани с достъпа до информация в България и активно публикуване на информация в интернет. Нивото на прозрачност през 2024 г. бе оценявано с точки по различен брой индикатори, като за общините те са 116.

В прегледа и оценката са включени интернет страниците на 560 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Това признание е доказателство за усилията и ангажимента на Община Банско към прозрачността и отвореното управление. Продължавайки да осигурява лесен и бърз достъп до обществена информация, активно да публикува информация в интернет страницата си, спазвайки високите изисквания на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини