Президентът на Иран е загинал в катастрофа с хеликоптер, сред жертвите е и външният министър

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Иранският президент Ебрахим Раиси е загинал при катастрофата с хеликоптер заедно с външния си министър. Това съобщи иранската агенция Мехр, цитирана от "Ройтерс". Спасителни екипи са открили мястото, на което се е разбила машината. Издирването продължи повече от 12 часа. 

Официално Иран все още не е потвърдил, че машината се е разбила. Но бяха изпратени десетки спасителни екипи да я търсят. Работата им е затруднена от гъста мъгла и падналата тъмнина. Турция също изпрати хора на помощ, а един от техните дронове е установил източник на огън в претърсвания район.

Вчера върховният лидер аятолах Али Хаменей свика Съвета за сигурност и пусна обръщение че иранците трябва да останат спокойни. На редица места в страната, хората се събираха и се молеха за здравето на президента. Ебрахим Раиси заема този пост от 2021 година. Той е влиятелен политик и много анализатори го смятат за потенциален заместник на върховния лидер. 

"Това, което има значение в момента, е здравето на президента и всички ние сме се събрали тук и като всички хора в Иран се тревожим за него. Останалото са неща, които можем да обсъдим по-късно, но в момента само благосъстоянието на президента е важно", заяви жител на Техеран. 

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини