Транспортна фирма ще строи ТИР паркинг и автосервиз на площ от 10 дка край Сандански

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Транспортна компания има намерение да изгради върху площ от 10 дка паркинг за камиони, автосервиз и магазин за промишлени стоки в местност „Хано“ край Сандански. За целта фирма „Бора-78“ е входирала инвестиционно предложение в РИОСВ-Благоевград с цел промяна на статута на земеделската земя, върху която иска да строи, и да стане урбанизирана територия.

Достъпът до имота ще се осъществява посредством пътна връзка към асфалтовия път на бул. "Европа", свързващ Сандански и магистрала „Струма“. На обекта се предвижда да работят до 3-ма  души персонал, а дейността ще бъде целогодишна.

За промяната на предназначението на земята трябва да се изготви Подробен устройствен план. Тепърва трябва да бъдат разработени технически проекти, за да може фирмата да получи строително разрешение. Основните строителни дейности се предвижда да продължат 12 месеца.

Имотът е собственост на компанията. Инвестиционното предложение предвижда 70% от имота да бъде застроен, а  минимум 30% да бъде озеленен. Височината на застрояване ще е до 10 м.

В документацията се посочва, че предвиденият автосервиз ще извършва ремонти на МПС-та, не се предвиждат дейности по автотенекеджийски услуги и боядисване на коли.

Откритият ТИР паркинг пък ще се помести върху площ от 1100 кв. м и ще има до 20 места за камиони. Ще бъде изграден и магазин за промишлени стоки с административно-битова сграда с офиси за персонал, склад за авточасти и др.

Предвидено е и пречиствателно съоръжение за отпадъчни води (каломаслоуловител), водоплътна изгребна яма с обем до 10 куб. м и безотточен полиетиленов резервоар със същия обем за промишлени отпадъчни води.

От последния финансов отчет за 2022 г. става ясно, че приходите на "Бора-78" са над 12 млн. лв.

В сайта на компанията е посочено, че има 15-годишен опит в хладилен транспорт и спедиция, член е на Съюза на международните превозвачи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини