137 разрешения за строеж издадени в Гоце Делчев, 22 от тях за жилища

Снимка: Blagoevgrad.eu
Снимка: Blagoevgrad.eu

137 броя разрешения за строеж са издадени от отдел «Устройство на територията» в общинска администрация Гоце Делчев през 2016 година. От тях 22 броя са разрешенията за жилищно строителство, които са с обща площ от 6550 кв.м. За производствено строителство са издадени 14 разрешения с площ от 9740 кв.м.

През настоящата година са издадени и 12 разрешения, касаещи общински обекти, сред които са: площада в село Брезница, който предстои да бъде ремонтиран; за извършващия се в момента ремонт на канализационния колектор в село Мосомище; за предстоящия ремонт и осигуряване на енергийна ефективност на ОДЗ «Пролет» в село Мосомище и Основното училище в село Буково; както и за строителство на детска градина в село Лъжница.

През 2016-та година са издадени и 6 разрешения за строеж, касаещи реконструкция и рехабилитация на пътища. Това са пътните отсечки: Добринище - Гоце Делчев – Брезница; Гоце Делчев – Брезница; Гоце Делчев – Копривлен; както и пътища в село Мосомище, Брезница и Баничан.

В рамките на настоящата година са допуснати и одобрени 48 броя Подробни устройствени планове /ПУП/.

В сравнение с предишни години, данните показват, че издадените строителни разрешения и одобрените ПУП-ове запазват сравнително постоянно равнище и броят им е близък до този през 2015-та и 2014-та година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини