След атентата животът на словашкия премиер е в опасност

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Атентат бе извършен днес срещу словашкия премиер. Животът на Роберт Фицо е в опасност, след като беше прострелян в корема след изнесено заседание на кабинета в град Хандлова.  

След срещата на правителството премиерът е излязъл да поздрави местни жители. Точно тогава се е появил нападателят. Очевидци твърдят, че са били произведени три или четири изстрела. Все още не се знае колко от тях са попаднали в тялото на Фицо. Нападателят е задържан, вкаран е в ареста. Министър-председателят е бил откаран в болница с хеликоптер.

„Атаката срещу министър-председателя е атака срещу вътрешната сигурност на Словакия”, посочи депутатът от опозиционната партия „Свобода и солидарност” Мария Коликова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини