Млади ротарианци организират бягане с кауза за хора с физически увреждания в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Община Банско и Ротаракт клуб Банско-Разлог организират благотворителен крос Ротарън „Със спорт за спорта“, който ще се проведе тази събота, 18 май. регистрацията за участие започва в 09:30 часа пред сградата на Народно читалище „Никола Вапцаров”. Стартът ще бъде даден точно в 10:00 часа, а маршрутът е с дължина от 3 километра.
Но в случая не е важно колко дълго ще бягат участниците, а ценното е мисията на бягането - да се съберат средства, които да се инвестират в изграждане на спортни съоръжения за хора с физически увреждания. Защото спортът руши бариери, изтрива различия и винаги е посланик на доброто.
 
Другата цел е да се провокира у всички повече толерантност към проблемите на хората в неравностойно положение, към ангажираност и опазване на градската инфраструктура.
 
Ще има и много вълнуващи демонстрации подготвени от спортните клубове!
 
"Да направим нашето Банско още по-достъпно и атрактивно за всички, които искат да спортуват! Нека заедно да поставим началото, за да могат нашите специални приятели да развиват своите двигателни умения", призовават младите ротарианци от Ротаракт Банско-Разлог.
 
Каузата може да се подкрепи и с дарение на следната банкова сметка:
 
IBAN: BG77 BPBI 7922 1015 4629 01
Титуляр: Сдружение Ротари клуб Банско-Разлог
Основание: Със спорт за спорта

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини