И заседанията на комисиите към ОбС-Благоевград ще се излъчват в реално време

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Община Благоевград въведе стрийм платформа, която ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС. Ново и модерно оборудване за излъчване на срещи и заседания на комисии на Общински съвет в реално време е монтирано в зала 101 на Община Благоевград. Целта е да бъде гарантирана максимална публичност за всеки, който желае и има възможност да проследява събитията в залата на живо.
 
Те ще бъдат предавани директно в официалния YouTube канал на Община Благоевград - https://www.youtube.com/@blgmun_official. Иновацията е въведена в изпълнение чл. 28 (1) от ЗМСМА за осигуряване на прозрачност на заседанията на комисиите към ОбС, което кореспондира изцяло с един от обявените приоритети на екипа на кмета Методи Байкушев – пълна прозрачност и публичност в работата на Община Благоевград.
 
Монтираната в центъра на заседателната маса в залата камера е с възможност автоматично да се насочва към говорещия в момента. Предстои монтиране на втора камера, която да излъчва общ план на събитията. Освен заседанията на комисиите към ОбС, чрез системата ще бъдат излъчвани директно и срещи, представляващи обществен интерес, както и пресконференциите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини