Три фирми искат да ремонтират Четвърто основно училище в квартал Грамада

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

„Бул Строй инвест" ЕООД, „ВИП-2004" ЕООД и „А – Строй" ЕООД са фирмите, подали документи за обществена поръчка за oсновен ремонт и въвеждане на мерки за повишаване енергийната ефективност на сградата на IV ОУ „Димчо Дебелянов" в Благоевград. Офертите бяха отворени днес от конкурсна комисия в Община Благоевград.

Прогнозният срок за проектиране, офериран от кандидатите е 45 дни, а за изпълнение на строително-монтажни работи – 180 календарни дни.

Предстои документите да бъдат разгледани, като при липса на несъответствия, Община Благоевград ще премине към отваряне на ценовите оферти.

С ремонта на IV ОУ „Димчо Дебелянов" се очаква намаляване на потреблението на енергия и редуциране на енергийните разходи в резултат на повишаване на енергийната ефективност на сградата на училището, както и удължаване на нейния жизнен цикъл и подобряване на експлоатационните й характеристики. Обновяването на материално-техническата база ще доведе до цялостно подобряване на учебно-възпитателния процес, както и по-добра здравословна и естетическа среда, ще улесни въвеждането на нови методи на обучение, които да повишат и задържат интереса на децата и учениците и ще се отрази благоприятно на мотивацията им за усвояване на знания и придобиване на умения.

Обновяването на сградата на IV ОУ ще бъде извършено по изпълняван от Община Благоевград проект, финансиран по Механизма за възстановяване и устойчивост.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини