Обновяват с 245 000 лева Спешния център в град Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Общината получи финансиране по Проект „Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения. Ще се осигурят по-добри условия за работещите в сферата на здравеопазването, привличане на здравни специалисти и не на последно място - качествени здравни услуги за жителите и гостите на общината. Стойността на проекта е 245 000 лв. с ДДС, като съгласно изискванията 54% от тази сума са осигурени от бюджета на Община Банско.

Ще се извърши цялостен ремонт на покрива, който в момента поради множество течове е силно компрометиран, ще се ремонтират четирите санитарни възела на втория етаж и те ще се приспособят за хора в неравностойно положение. Ще се положи топлоизолация по фасадата на сградата и под покрива. Ще се подмени старата дървена дограма с нова, която е енергоефективна. Така ще се направи икономия на енергия. Ще се подобри общият естетически вид на сградата. Ще се построи и нова ограда в имота, ще се облагороди дворното пространство.

Очаква се да стартират и строително-монтажните работи по проект на Министерство на здравеопазването. Целта е да се приведе ФСМП в Банско в съответствие с изискванията на новите норми за утвърждаване на медицински стандарт "Спешна медицина", което включва вътрешно преустройство и цялостен ремонт на първия етаж от сградата. Крайният срок за изпълнение и отчитане на проекта е краят на тази година.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини