Отново боеве около Дебалцево в Украйна

Отново боеве около Дебалцево в Украйна

ДОНЕЦК, 21 дек — РИА Новости. В покрайнините на Дебалцево(Украйна) се водят боеве , предава РИА Новости по информация на местната администрация.

"Ситуацията в градът е напрегната , в покрайнините на  Дебалцево се водят бойни действия , канонадата се чува вече 3 часа. Попадения на снаряди в чертите на града за сега няма, но се усещат вибрации от взривовете " — казаха от администрацията.

В неделя въоръжените сили на  Украйна направиха опит да пробият линията на отбрана в направление на Дебалцево . Подразделенията на „Народната милиция” на непризнатата   Луганска Народна Република успяха да отблъснат украинските части обратно.  По данни на  ЛНР, в резултат на боевете са загинали 4 опълченци.  Украйна съобщи за петима загинали и 16 ранени нейни войници . В Киев считат, че отговорността за ескалацията на ситуацията в Донбас е на проруските бунтовници .

От „ Народната милиция” заявиха ,че те разполагат с достатъчно сили за да отблъснат всякакво нападение на ВСУ срещу тях.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини