Детска ясла в Гоце Делчев ще се отоплява на газ, ремонтът ще струва над 240 000 лева

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Община Гоце Делчев и Министерство на труда и социалната политика/Проект "Красива България" подписаха споразумение за финансиране на проект „Обновяване на Детска ясла „Пролет” - III етап - газификация, ОВК и ремонт на водопроводна инсталация“.

Общата стойност на проекта е 243 841 лева, от които 109 728 лева са безвъзмездно финансиране от програмата, а 134 113 лева са общинско съфинансиране. Проектът включва цялостна подмяна на отоплителната инсталация - топлоизточник, подмяна на ВиК инсталация в санитарните помещения и ремонтни дейности, монтаж на слънчева система за топла вода и др.

В момента детската ясла се отоплява с нафтов котел, като намерението е сградата да се захрани с газ, като се подмени котелът с нов. Ще се подменят тръбната мрежа и радиаторите. Строително-монтажните работи се очаква да приключат до края на месец ноември.

Това е третият етап от обновяването на Детска ясла „Пролет“ в Гоце Делчев. През 2022 г. с финансиране по същата програма беше обновена сградата на яслата с включени мерки за енергийна ефективност. През 2023 г. бяха изпълнени строително-монтажни работи по облагородяване на дворното пространство, паркоустройство и вертикална планировка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини