В Северна Македония днес гласуват за президент и парламент

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Гражданите на Северна Македония гласуват днес във втори кръг на президентските избори, както и за парламент на страната. Един срещу друг се изправят кандидатите за държавен глава - Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ, и Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ.

Разликата между двамата след първия кръг е двойна в полза на Силяновска. Няколко дни преди вота коалициите на албанските политически партии, които бяха издигнали свои кандидати за първия тур, обявиха, че няма да призовават избирателите си кого да подкрепят и оставят това на тяхната съвест и преценка.

Въпросът днес е дали избирателната активност ще бъде над 40 процента, каквото е законовото изискване в западната ни съседка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини