Делян Пеевски помогна за курбана в манастира на Хаджидимово

Делян Пеевски помогна за курбана в манастира на Хаджидимово

Председателят на ДПС и водач на листата на партия в 1-ви МИР – Благоевград, Делян Пеевски, помогна за провеждането на празничния курбан в манастира „Свети Георги“ в град Хаджидимово. В последните години лидерът на партията често подкрепя различни каузи в Пиринско, където от няколко години води и листата за парламентарни избори, както е и сега.

Хиляди поклонници посетиха  манастира днес за храмовия му празник. Причината за наплива на миряни е чудотворната икона на свети Георги. Тя единствена оцелява в големия пожар, вилнял в светата обител през 1979 година.

„Светецът чрез чудотворната икона тук помага на всеки, който носи вярата в сърцето си. Нищо друго няма значение - етнос, религия, народност. Само е необходимо да вярват истински и тогава наистина са възможни чудеса. Който вярва в светеца, бива излекуван. Миряните само трябва да са искрени в молитвите си, за да стане чудото“, споделят монаси.

Навръх Гергьовден много хора отправят молитви за рожба, други - за изцеление на различни болести, от които страдат. Манастирът е пълен с народ, няма къде игла да падне, защото хората вярват в силата на свети Георги и в църквата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини