Ученици от Долно Дряново показаха умения по роботика и IT пред връстници от Турция и Северна Македония

Ученици от Долно Дряново показаха умения по роботика и IT пред връстници от Турция и Северна Македония
Приключи поредното посещение на учениците и ръководителите по проект "Създаване на условия за личностно и професионално развитие" 2023-3-BG01-UA-152-YOU-000176106 по програмата Еразъм+. В него участват Сдружение "Неврокоп" от България, MEHMET KEMAL COSKUNOZ MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI from Turkey, както и Основно училище "Никола Вапцаров" от град Струмица, Северна Македония.
 
В последния ден на месец април ученици от Северна Македония и Турция успяха да се докоснат до живота в обновеното и приветливо Обединени училище "Христо Ботев" в гърменското село Долно Дряново. Те видяха условията, при които учат и растат нашите деца. В ремонтирания кабинет по природни науки участниците успяха да представят своите презентации за родните си места и училищата си.
 
Учениците от клуба по роботика за начинаещи в Долно Дряново пък разкриха завидните си умения в безжичното управление на роботизирана система със серво мотор, Wifi комуникация между два микроконтролера и програмиране на дистанционно управление на роботизирана система.
 
А пък учениците от клуб „IT Тинузавър“ представиха своя проект – макет на училището с иновативни идеи. За гостите имаше и специално подготвена изненада, която вдъхнови всички да танцуват и да се забавляват.
 
                                       Долно Дряново-ученици (1)
                                      
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини