Направиха революционно изпитване на ваксина срещу рак на мозъка в САЩ

Снимка: istok
Снимка: istok

Нова ваксина е показала надеждни резултати при лечението на нелечим досега вид рак на мозъка. Революционното клинично изпитване е направено в университета във Флорида, а ваксината е тествана върху четирима пациенти с глиобластом.

Установено е, че тя предизвиква силен имунен отговор, като помага на организма да разпознава раковите клетки като вредни и да атакува мозъчния тумор, за да не може той повече да расте безконтролно.

Ваксината е на базата на иРНК - същата технология, използвана при създаването на ваксините срещу COVID. Последните проучвания показват, че този тип ваксини могат да удължат живота при рак на кожата и рак на панкреаса.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини