Яна Василева-Цури вдъхнови приятели и читатели с новата си книга

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Ако един писател успее да вдъхнови читателите, това е гаранция за успех. Вдъхновението усетиха всички приятели и гости на представянето на новата книга на талантливата Яна Василева-Цури – „Зарядно от спомени“. Събитието се проведе снощи в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград и се превърна в едно приказно и вълшебно пътешествие в света на Яна. 

На страниците на творбата тя се връща назад във времето и разказва по своя увлекателен и неповторим начин 24 интересни истории от ученическите и студентските си години. Разбира се, че Яна Василева изтъква младостта като „виновна“, но пък точно тези години ни дават страхотна енергия. Тя подчертава, че всеки от нас се зарежда от положителните моменти с близките хора, от хубавото време, от положителното отношение към живота, от вярата и надеждата, че най-доброто предстои.

„Откъде да започна? Все отнякъде човек трябва да започне. Като например - да се появи на този свят. А когато се появи, всички му се радват. Той носи щастие и предизвиква възторг. Мисля си защо да не продължи да живее по този начин и занапред. След време, когато порасне, да бъде причината за радостта у другия, да го очакват с нетърпение и да свързват личността му с нещо светло и хубаво. Наскоро чух една мисъл на прекрасната доктор Щонова: “Най-големият подарък, който човек може да направи на друг, това е вдъхновението”, сподели развълнуваната писателка, докато говореше за своята осма поред книга, в която доказва, че еднакво увлекателно пише проза, а е не само поезия.

Младата дама е убедена, че днес, а и утре имаме нужда от това вдъхновение, от искра, от мотивация, от добра дума, от пример, от състояние, което да окрилява душите ни и да ни уверява, че животът е хубав, че е пълен с възможности и чудеса. Точно това движи нея и останалите вдъхновени творци от Литературен клуб „Порив“. Всеки един от тези прекрасни „пориви“ разказа своите впечатления от Яна през своя собствен поглед, а това трогна и разчувства главния герой на вечерта в зала „Изкуство“. За да има още повече романтика, през цялото време на мултимедия се въртяха снимки, не мина и без танци.

„Защото това е писането, правиш снимка със сетивата си на нещо, а след това започва да танцува в теб желанието да го излееш на белия лист, да го превърнеш в история, която вдъхновява читателите“, категорична е Яна Василева-Цури.

Тя получи нежни и уханни цветя от в.и.д. директор на РБ „Димитър Талев“ - Емилия Малешевска, която й връчи и благодарствено писмо с пожелание да пише все така от сърце и душа, за да вдъхновява със словото си останалите.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини