Растат случаите на коклюш в страната, най-много са в София и Варна

Снимка: istok
Снимка: istok

Случаите на заразени с коклюш у нас продължават да растат. Вече има регистрирани в повечето области, а за последната седмица заболелите са се увеличили двойно.

Най-много са случаите в София и Варна. Лекарите в морската столица казват, че все пак причина за паника няма.

Ситуацията е спокойна. Нивото на заболеваемост от остри респираторни заболявания е обичайното за сезона рамки. Колко от тях са коклюш само можем да гадаем”, заяви д-р Николай Христов пред NOVA.

Той обясни, че още няма евтин и достъпен метод за диагностика, а PCR тестовете се правят само в частни лаборатории, затова и нямало желаещи.

Д-р Христов коментира, че няма нито един официално регистриран случай с коклюш, няма и информация негови пациенти да са хоспитализирани.  

Той обясни, че рисковата група са кърмачетата в първите 8 седмици на живот.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини