Община Кресна започва строеж на фотоволтаична централа, ще печели от продажба на ток

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Община Кресна осигури финансиране за изграждане на фотоволтаична централа, която ще е с мощност 3МW. Тя ще се намира в местността Ормана до бившето военно поделение, край изхода за град Сандански. Площта на имота, предвиден за тази цел, е малко над 40 декара.

Това се случва след решение на местния парламент отпреди 2 години. През това време се промени предназначението на терените, които бяха земеделски земи. Сега всичко е на финалната права. Съвсем скоро ще започне същинското строителство.

„Вече мина обществената поръчка, има избран изпълнител, няма обжалване на процедурата. Това означава, че до най-късно до 15дни ще започне същинското строителство на обекта. Целта ни е да печелим от продажбата на ток, тъй като средствата в капиталовата ни програма не достигат", каза кметът на община Кресна Николай Георгиев.

Точно какви ще са приходите от тази дейност за Общината? Това ще зависи от цената на електроенергията. Средствата от продадения ток пък ще се инвестират за по-добра инфраструктура в населените места и за социални дейности.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини