Строят паркинг на три нива и СПО пред болница Пулс, Община Благоевград ще има 50 паркоместа

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив
Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения. Паркинг и нов медицински център със Спешно-приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“. Това става факт след като общинските съветници дадоха съгласие да бъде учредено възмездно безсрочно право на строеж за изграждането на двата обекта.
Предложението бе на кмета Методи Байкушев и е на база постъпило искане от „Медикус 98 – Медицински център“, представлявано от Чавдар Андонов.
 
Бъдещият паркинг ще се състои от два самостоятелни обекта на две последователни подземни нива, ще има общо 98 паркоместа, както и наземно ниво с 36 паркоместа. С изграждане на съоръжението ще бъде разрешен дългогодишен проблем с паркирането на МПС от граждани, посещаващи болничните заведения в района.
 
Предвидено е подобряване на инфраструктурата, което ще позволи по-лесно придвижване на специализираните автомобили до спешното отделение на болницата. Районът ще бъде модернизиран, ще се повиши качеството и обхвата на медицинското обслужване в област Благоевград.
 
Към момента имотът не е в добро състояние. На място няма асфалт, което е сериозна предпоставка за запрашване, налични са множество неравности, създаващи опасност за здравето и имуществото на гражданите.
След построяването на сградата, което ще бъде за сметка на „Медикус 98 – Медицински център“ ЕООД, Община Благоевград ще придобие правото на собственост върху подземен паркинг с около 50 паркоместа. Процедурата за всичко това бе започната от екипа на предишния кмет Илко Стоянов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини