Ученици от ОУ "Димитър Талев" с благотворителна кауза за Хитрино

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Благотворителен базар в подкрепа на учениците в село Хитрино подготвят учениците в Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград. Те ще дарят събраните средства на Средно училище „Д-р Петър Берон” в село Хитрино след трагедията с взривената цистерна в селището.

„Вече се свързахме се с директора на това училище и го уведомихме за желанието на нашите ученици. Средствата ще похарчат по тяхно усвотрение. За нас най-важно е, че децата показват съпричастност и се стараят много, за да приготвят и кулинарни изкушения, и коледни сувенири, за да подпомогнат своите връстници в Хитрино”, заяви заместник-директорът на Трето ОУ Васил Чолаков.

Коледният базар ще бъде открит днес по обяд в сградата на учебното заведение. Ще присъстват всички преподаватели, ученици и много родители. Децата ще подредят щандовете със сурвачки, сувенири, гозби, които са направили сами или с помощта на своите близки.

Всяка година възпитаниците на Трето основно училище в Благоевград се обединяват с благотворителна кауза. Преди две години помогнаха на болно момиченце, миналата година също подкрепиха лечението на болно дете.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини