Със спортен празник ЮЗУ отбеляза 130 г. от идването на швейцарските учители по гимнастика в България

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Студенти, преподаватели и ученици участваха в спортния празник, който се проведе в Спортния комплекс на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от студентите от трети курс, специалност „Физическо възпитание и спорт“ във Факултета по педагогика, бе посветено на 130-годишнината от  пристигането на швейцарските учители по гимнастика в България.

Спортният форум беше открит от заместник-декана доц. д-р Даниела Томова, която е и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“. Тя поздрави участниците и гостите и разказа повече за швейцарските учители, изиграли важна роля за въвеждането на гимнастиката в българските училища.

Сред гостите на събитието бяха преподаватели, студенти и ученици от Трето основно училище „Димитър Талев“ – Благоевград, чийто ръководител бе Румяна Станоева.

Празникът започна със задължителната за спортните събития загрявка, след което преподаватели, студенти и ученици мериха сили в различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол, тенис, щафетни игри и бадминтон. Много емоции сред участниците предизвикаха подвижните игри – скачане в чували, носене на „столче“ и теглене на въже.

В края на спортните игри доц. Томова връчи на представителите на Трето основно училище „Димитър Талев“ плакет с благодарност за ползотворното сътрудничество.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини