Сблъсък в сглобката заради парите от Плана за възстановяване и устойчивост

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Доскорошната сгробка влезе в нов челен сблъсък . Този път причината е второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Това плащане е блокирано заради неприемането на четири законодателни акта. Това заяви акад. Николай Денков от ПП на брифинг в Народното събрание.

Той каза още, че законопроектите са блокирани от ГЕРБ, тъй като стоят в комисии, председателствани именно от ГЕРБ-СДС. Става въпрос за следните законопроекти - Законът за личния фалит, Правилата за работата на Комисия за противодействие на корупцията, Законът за защита на сигналоподателите и Пътната карта за климатична неутралност, която е вкарана в програмата за тази седмица. Надявам се поне тя да бъде приета", коментира Денков.

Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, както и за това, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини