Община Благоевград се отказа да строи социален комплекс в квартал Струмско след отпора на местните жители

Снимка илюстративна
Снимка илюстративна
Жители на квартал "Струмско" проведоха среща с кмета на община Благоевград Методи Байкушев в неговия кабинет. Решено бе, че няма да се строят общински жилища и социален комплекс в жилищния комплекс. Това стана след дискутиране и представяне на всички аргументи от местните хора. Те бяха категорични, че кварталът има нужда от зелени площи, места за отдих и спорт, но най-вече - от детски площадки. Преди дни жителите на квартала бяха категорични, че са против изграждане на подобен тип сгради.
 
"Затова с екипа ми ще работим за изграждане на нов модерен парк в квартала с подземен паркинг под него. Ще кандидатстваме за финансиране по европейската програма "Развитие на регионите". Ако проектът бъде одобрен, паркингът ще улесни трафика, ще освободи пространство и ще ни позволи да превърнем "кафявите петна" в приятни междублокови пространства. Освен това за периода на устойчивост паркингът ще бъде безплатен за гражданите - такова е условието на програмата", написа във Фейсбук след срещата градоначалникът.
 
Община Благоевград ще търси други подходящи терени за сгради за социални услуги и общински жилища, които са от голяма важност за уязвимите групи и хората в неравностойно положение.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини