Президентът и премиерът решават на среща днес рокадите в служебния кабинет

Снимка: Пресцентър, архив
Снимка: Пресцентър, архив

Днес президентът Румен Радев и премиерът Димитър Главчев ще проведат нова среща на „Дондуков” 2 , за да решат за рокадите в служебното правителство. Така се очаква политическата развръзка на казуса с министъра на външните работи.

Преди седмица премиерът Димитър Главчев поиска смяната на Стефан Димитров. Първо за поста предложи зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който се отказа след редица критики. Министър-председателя обяви, че няма друго предложение, а по-късно обяви, че е готов сам да поеме и този пост. Президентът Румен Радев обаче му даде време до днес да помисли и да се посъветва с експерти.

Очакванията са след разговора държавният глава да издаде два указа – за смяната на министъра на външните работи и за смяна на министъра на земеделието, каквото предложение също имаше от премиера.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини