Над 20 лева на ден за частна занималня в Благоевград

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Само за 2-3 години двойно поскъпнаха частните занимални в Благоевград. И това не е изненада на фона на всички цени, които запъплиха нагоре в този период от време. Преди на ден родителите плащаха по 12-13 лева, сега цените вече са между 20 и 30 лева. На някои това им идва в повече и интересът не е толкова голям, колкото преди, споделят учители в частни занимални.

Дневният престой на децата е около 5 астрономически часа, в цената е включена и храна. Групите не са повече от 6-7 деца, за да може да се постигне по-качествено обучение в сравнение с това в държавните и общинските училища. Обучението е в работни дни – от понеделник до петък. През лятото има повече наплив към частните занимални, тъй като няма кой да пази по-малките ученици. Тогава те са по цял ден на обучение - от 08:00 часа сутринта до 16:00-17:00 часа, като получават обяд и следобедна закуска.

„В училищата не се набляга на развитието на въображението на децата. Някои са при нас от предучилищна възраст, работим за сензорната моторика на децата. Да възприемат по-лесно материала, наблягаме върху концентрацията им. Разполагаме с учебни зали, със стая за игри, за почивка и отдих. Целта ни не е учениците да зубрят, а да са наясно с причинно-следствената връзка, да отсяват нужна от ненужна информация“, споделят преподаватели в частни занимални.

През лятото децата не само учат, но и ходят на излети - на реката, в старинния квартал Вароша, на стрелба, на тенис, в галерията, на танци, на въжения парк.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини