МОН: 2 май ще е неучебен ден за всички училища в страната

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде заповед, с която определя 2 май за неучебен за всички училища в страната и за българските държавни училища в чужбина.

Така почивните дни за учениците в началото на следващия месец ще бъдат общо шест - от 1 до 6 май включително.

"Решението беше взето след диалог с всички заинтересовани страни - родителски организации, директори на училища, синдикати, както и с анализ на данните от цялата страна", обясни министър Цоков. По думите му много от кметовете вече са издали заповеди за обявяване на 2 май за неучебен в техните общини. В тези общини има 1414 училища, в които учат повече от половин милион деца - над 70 процента  от всички ученици в страната.

За тях втори май вече е определен за неучебен ден. "С решението да го обявим за неучебен в цяла България, ще създадем равнопоставеност между всички ученици в страната", подчерта Цоков.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини