С водосвет и прерязана лента откриха новата сграда на Административен съд - Благоевград

Снимка: АС - Благоевград
Снимка: АС - Благоевград

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим води ритуала по освещаване на новата сграда на Административен съд – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград и благослови работещите магистрати, прокурори и съдебни служители.

За символичното откриване лентата прерязаха съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева, председател на АС-Благоевград, председателят на Върховния административен съд – съдия Георги Чолаков, и Боян Магдалинчев – представляващ Висшия съдебен съвет, районният прокурор Борислав Ковачки, изпълняващият функцията административен ръководител на Районна прокуратура – Евгения Стоянова.

Ансамбъл "Пирин" и талантливи деца на Благоевград обагриха с мелодия, ритъм и танц празничното събитие. 

Стоянка Пишиева-Сахатчиева благодари за помощта и съдействието на висшестоящите органи на съдебната власт за подкрепата на местната власт. Основна заслуга за решаване на битовия проблем на Административен съд и Районна прокуратура има Висшият съдебен съвет. Значителна помощ и съдействие през годините оказва и ръководството на Върховния административен съд.

Административен съд – Благоевград има вече 17-годишна история, през които години установи своята практика за качество, срочност и бързина на правосъдието. Резултати, които са постигнати с професионализъм, отговорност, последователност, приемственост и постоянство на работещите тук магистрати и съдебни служители. Резултати, постигнати през годините в неподходящи условия за работа и за магистрати и служители, и за адвокати и граждани - страни по дела.

Новата сграда е резултат на дългогодишните и последователни усилия на ръководството на съда през всичките 17 години – съдия Василка Шаламанова, първият председател на АС – Благоевград, съдия Мария Тодорова, по времето на чието председателство стартира и се изпълни в значителен обем процедурата по преустройство, ремонт и обзавеждане на сградата, съдия Марияна Мицева – заместник-председател на съда. Финалните и много специални дейности по обзавеждане, пренасяне и установяване на съда се случиха с ръководството на Стоянка Пишиева - Сахатчиева.

След пет години и осем месеца работа по ремонт, преустройство на сградата и администриране на процедурата съдии и прокурори вече работят в модерна и функционална сграда. На партера са разположени службите за обслужване на граждани и адвокати – страни по дела, както и трите съдебни зали.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини