Общините Благоевград и Белица с мащабен проект за развитие на туризма в Рила

Снимка: НП
Снимка: НП "Рила", архив

Концепция за интегрирани териториални инвестиции „Развитие на устойчив туризъм в прегръдките на Рила“ е насочена към подобряване на условията за развитие на устойчив планински туризъм в Рила планина. Това ще стане с използване на потенциала на територията за развитие на целогодишен туризъм. Водещ партньор е Община Благоевград, а партниращи организации са Община Белица, "Прима Инвест БГ" ООД и Сдружение „На Фокус“. В концепцията е заложено цялостно реновиране на два туристически обекта в местността Бодрост край Благоевград, цялостна реконструкция и укрепване на идентифицирани срутища по продължението на общински път от Благоевград до ски парк "Картала", както и създаване на велосипедна алея по продължение на реконструирания път.

На различни локации в Рила е предвидена дребномащабна туристическа инфраструктура, което ще повиши привлекателността и имиджа на туристическата дестинация. Интерактивна карта ще представя съществуващите веломаршрути в обхванатите територии. Ще бъдат разработени нови и общи за територията туристически предложения за маршрути, в които ще се ползват и съвременни технологии като виртуална и добавена реалност. Ще бъдат създадени нови работни места за местното население за работа в туризма. Общата стойност на концепцията е 117 759 805 лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини