64 г. по-късно! Пореден мач между волейболните ветерани на Разлог и Струмица

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Преди 64 години - на 20 април 1960 година, се е състоял първият приятелски мач на волейболните отбори на Разлог и Струмица, Северна Македония.

Оттогава до днес срещите между волейболните отбори се превръщат в традиция и са част от развитието на волейбола в двата града, като създават и дълготрайни приятелства.

Тази година на същата дата, по инициатива на клуба на ветераните Разлог и със съдействието на Oбщина Разлог, ще се проведе поредният приятелски мач на ветераните на двата града, ще бъде открита паметна плоча на първия волейболен мач, фотоизложба ще разкаже за приятелството на двата отбора.

Организатор и вдъхновител на събитието е председателят на волейболния клуб на ветераните в Разлог – Асен Хаджиев, помага му неговият колега от Струмица Ацо Милковски.

Официален прием на ветераните от Струмица ще даде кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, който е съпричастен с празника и е бивш волейболист.

Своето присъствие са потвърдили председателят на волейболната федерация на Северна Македония – Зоран Карановик, и Здеслав Барач – представител на Европейска федерация по волейбол, ветерани от Тетово, Скопие и Струмица.


На събитието ще са и двама ветерани - волейболистите Димитър Хаджиев и Владимир Белчев, които са участвали в паметния мач на 20 април 1960 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини