Няма проблеми след проливните дъждове в Пиринско

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Проливните дъждове вчера повишиха най-много нивата на реките Искър, Струма и Осъм. Основните течения вече се оттичат и се очаква реките да се върнат към обичайните си нива. Най-значителните валежи в Западна България са в Кулата – 85 л/кв.м, в Мелник – 56 литра, в Ковачевица – 64 литра.

Следи се нивото на водата във всички речни корита - не само по течението на Струма и Места, но и по притоците им. Голяма част от тях минават или през самите населени места, или в непосредствена близост до тях. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Мария Димова, областен управител на Благоевград. Тя добави, че е провела разговор с представители на всички общини и навсякъде положението е спокойно.

„Следим ситуацията на територията на областта. Координираме действия с представители на институции. През изминалата и тази седмица междуведомствена комисия проверява проводимостта на речните корита, както и съоръженията по течението на реките. Няма подадени сигнали за проблеми на територията на областта”, добави тя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини