Японци, шведи и американци със селфи в Хераклея Синтика, дегустираха мелнишкото вино

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Община Петрич и Община Сандански взеха участие в XV Международна конференция за винен туризъм IWINETC. Форматът е престижно и мащабно ежегодно събитие, което събира професионалисти и експерти в областта на винения и кулинарен туризъм от цял свят. На конференцията присъстваха около 100 участници от 50 държави. Атрактивно и интересно представяне на региона, винени дегустации и участие с презентация в дискусионния панел бяха добра основа за работни срещи и директни партньорства.
 
Група от участниците продължи с посещение на място в Долината на Струма. Водещи туроператори от Япония, Германия, Великобритания, Швеция, САЩ и Индонезия пристигнаха специално, за да се запознаят отблизо с възможностите за винен, културен и кулинарен туризъм.
 
Първо посетиха Сандански, Мелник и винарните в района - “Златен Рожен”, “Вила Мелник”, както и ретро музея. След това гостите разгледаха античния град Хераклея Синтика, Исторически музей-Петрич, винарна “Орбелия“, винарна “Рупел” и хотелски комплекс “Мантар”.
 
Впечатлени от богатото културно наследство, красивата природа и изключителните вина в красивите и добре организирани винени изби, туроператорите затвърдиха намерението си за последващи и организирани посещения в Долината на Струма и привличане на повече туристи от техните страни в България и в района на Сандански и Петрич.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини