Лифтът над Банско ще работи на пълни обороти на Великден и Гергьовден

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Гостите на Банско за Великден и Гергьоден ще могат да се качат в красивата Пирин планина с кабинковия лифт и да си направят пикник в гората. Съоръжението ще е пуснато още в събота, 4 май, ден преди един от най-светлите християнски празници, като ще вози туристи от 08,00 до 16,00 часа в посока Бъндеришка поляна. Последното спускане надолу с лифта от планината към града е в 16,30 часа. Със същия график кабинката ще работи и навръх Великден, и на Гергьовден.

От 7 май до 28 юни кабинковата въжена линия ще работи само в дните от понеделник до петък и ще вози еднопосочно нагоре само в 08,00 часа. Връщането от Пирин планина към Банско ще е в 16,30 часа.

Целодневното извозване на туристите ще започне отново на 28 юни и ще продължи до 8 септември. Тогава лифтът ще тръгва в 08,00 часа, като последното качване към планината ще е в 16,00 часа, а слизането надолу е с час 16,30. От 9 септември до 30 ноември кабинката отново минава на икономичен режим - ще работи само еднопосочно в дните от понеделник до петък. Сутрин в 08:00 часа ще качва любителите на планината до Бъндеришка поляна, а ще ги сваля обратно в курорта в 16:30 часа.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини