Ще получат ли най-бедните пенсионери у нас по 75 лева за Великден?

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Пенсионерите под прага на бедност да получат еднократно по 75 лв. за Великден предлагат ГЕРБ-СДС и ДПС. Очаква се днес предложението за промени в бюджета на държавното обществено осигуряване да бъде внесено в парламента, съобщава OFFNews.bg.

''Разминаването между лозунгите и реалността стават все по-явни. Държавата трябва да възстанови традицията за великденските добавки и те нямат отношение към доходите. Това е форма на солидарност'', посочи председателят на парламентарната социална комисия и депутат от ГЕРБ Деница Сачева.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев пък изтъкна, че това ще коства на държавата 40 млн. лв., както и че тези разходи не засягат трансфери от бюджета, защото ще има вътрешни размествания в бюджета на НОИ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини