Стягат мерките за чистота в община Сатовча, кметовете на села налагат глоби на нарушителите

Снимка илюстративна
Снимка илюстративна

Кметовете на села в община Сатовча вече ще упражняват контрол по дейностите, свързани с образуването, събирането, разделното съхраняване, транспортиране, третиране на битови и строителни отпадъци.

Те получиха правомощия от кмета на общината Арбен Мименов да поставят забранителни табели, да правят периодични проверки, а при наличието на нерегламентирани замърсявания да организират почистването, за да няма нерегламентирани сметища и замърсявания в съответното населено място. Задължение на кметовете по населени места е при поискване да осигуряват контейнери за строителни отпадъци при ремонт на жилищни и други сгради или нови строителни обекти.

Управниците ще могат да съставят актове при констатиране на нарушения при изхвърлянето на отпадъци извън предназначените за целта съдове и места, изхвърлянето на растителни и строителни отпадъци, тревни маси и животински отпадъци в и извън контейнерите за смесени битови отпадъци, контейнерите за разделно събиране на отпадъци, кофите и кошчетата за отпадъци, както и по улиците на населеното място.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини