Осигуриха финансиране за нов пазар в Сандански и подмяна на водопроводите в Склаве и Катунци

Село Склаве, снимка: Община Сандански, архив
Село Склаве, снимка: Община Сандански, архив

Над 11 млн. лв. ще бъдат инвестирани за първи етап на изграждането на нов общински пазар с подземен паркинг и реконструкция и ремонт на ВиК мрежата в селата Склаве и Катунци.

Споразуменията за етапното финансирането на трите ключови проекта бяха подписани вчера в МРРБ.

Изграждането на нов общински пазар и паркинг ще е на два етапа. Споразумението за изграждане на нов общински пазар е в размер на 3 500 000 лв. Общата стойност е 7 434 820 лв. Инвестиционният проект включва нова функционална сграда, 15 вътрешни и външни търговски площи, 19 обособени площи за продажба на земеделски продукти, подземен паркинг, административни помещения, кафе-аперитив, достъпни маршрути и пешеходни пространства за производители, търговци и клиенти. Ще има и асансьор, както и специални рампи и площи за достъп на хора с увреждания, ще се монтира фотоволтаична система на покривната конструкция за постигане на енергийна ефективност, ще се направи станция за зареждане на електрически автомобили.

Реконструкцията на водопроводна мрежа на село Склаве също е на два етапа, първият е в размер на 4 373 072 лв., а общата стойност е 7 706 820 лв. По проекта ще се извърши поетапна подмяна на водопроводната мрежа и обновяване на пътната настилка.

Реконструкцията на водопроводната мрежа на село Катунци първо ще се финансира с 3 317 520 лв. от общата стойност, която е 12 332 520 лв. ще се смени водопроводната мрежа и ще се ремонтира пътната настилка.

Реализирането на проектите е изключително важно за подобряването на градската среда и цялостното благоустройство на Сандански и общината.

С промяната на облика на пазара ще се реши един дългогодишен проблем за местните търговци и всички жители, които посещават ежедневно тържището. Цялостното му обновление и осигуряването на подземен паркинг ще го превърне в модерна зона за търговия.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини